جمعه، 14 اردیبهشت 1403 - 15:47   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 37012صفحه نخست » دریایی2دوشنبه، 8 مهر 1392 - 22:00
مراسم روز جهانی دریانودی در بندر شهید‌ رجایی برگزار شد
  
ترابر نیوز:

تین نیوز | مراسم روز جهانی دریانوردی با حضور تمامی ارگان‌های لشکری و تخصصی حمل و نقل دریایی، محیط زیست دریا و سایر دست اندرکاران دریایی استان در غیاب استاندار هرمزگان و فرماندار بندرعباس برگزار شد.
 مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان دیشب(هفتم مهرماه) در این مراسم با تبریک روز جهانی دریانوردی به دریانوردان کل کشور، گفت: بخش حمل و نقل دریایی به عنوان مقرون به صرفه‌ترین و قابل اطمینان برای حمل انرژی، مواد غذایی، محصولات صنعتی عامل تعیین کننده‌ای در توسعه پایدار محسوب می‌شود و سیستم حمل و نقل دریایی باید مطمئن شود که توسعه در بخش دریا به صورت پایدار باشد.
حمیدرضا دلبری افزود: امروزه خدماتی نظیر ساخت کشتی‌ها، ثبت و مدیریت کشتی‌ها، سرمایه‌گذاری، آموزش دریانوردان، خدمات جستجو و نجات، امنیت دریانوردی، گارد ساحلی، مؤسسات مجری قوانین دریانوردی و بسیاری دیگر از اجزا، همه آنها در سیستم حمل و نقل دریایی نقش ایفا می‌کنند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، تصریح کرد: ما برای هرچه باشکوه‌تر و مطلوب‌تر برگزاری هفته دریانوردی باید بکوشیم و ترویج و اشاعه فرهنگ دریانوردی را باید سر لوحه کار خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه یک سوم مرزهای کشور آبی است، ادامه داد: 93 درصد از واردات و 78 درصد از صادرات ایران از طریق بنادر صورت می‌گیرد و این در حالی است که 60 درصد از تجارت دریایی ایران در بنادر هرمزگان پشتیبانی می‌شود.
مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، خاطرنشان کرد: حدود 60 بندر کوچک چند منظوره طی سالهای گذشته در کشور احداث شده و یا در حال احداث است که 32 مورد آن در هرمزگان واقع شده است.
دلبری تصریح کرد: برای توسعه پایدار مدنظر سازمان جهانی دریانوردی که هدفش از بین بردن فقر است بی‌گمان نقش بنادر و حمل و نقل نقشی برجسته و دارای اهمیت است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در ادامه با بیان اینکه طرح توسعه بندر شهید رجایی از دو میلیون و 600 هزار TEU به شش میلیون TEU کانتینر و توسعه پس کرانه‌ها و ایجاد بخش‌های مرتبط با پشتیبانی مواد معدنی در این بندر طی سالهای گذشته مد نظر بوده است که دستاوردهای متعددی نیز حاصل شده است، یادآور شد: آنچه که در حال حاضر ایجاب می‌کند، شتاب در حرکت آغاز شده است.
دلبری تأکید کرد: توجه به محیط زیست دریایی و حرکت به سمت بنادر سبز نیز از اولویت‌های سازمان بنادر و دریانوردی است.
وی به تعامل با بخش خصوصی در سازمان بنادر دریانوردی اشاره کرد و گفت: باید مباحث زیست محیطی در قراردادها و پروژه‌ها به طور متمرکز دیده شود.
دلبری در ادامه با اشاره به قرارگیری بندر شهید رجایی در پیشانی کریدور شمال جنوب، افزود: در حال حاضر مقرون به صرفه‌ترین مسیر برای انتقال کالا مسیر نوستراک است که در انتهای آن نیز مسیر تراسیکا قرار دارد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، افزود: متأسفانه تاکنون از ظرفیت ترانزیتی که برای آن افقی برابر 15 میلیون تن تعریف شده بود نیز استفاده نشده و تنها در کشور جمع کالاهای ترانزیتی به سه میلیون و 500 هزار تن می‌رسد.
مهدی نوفرستی سرپرست معاونت امور دریایی اداره‌ کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در ادامه برنامه پیام دبیر کل سازمان جهانی دریانوردی را قرائت کرد.
در این پیام که به مناسبت روز جهانی دریانوردی 2013 صادر شده «کوجی سکیمیزو»، دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی، آورده است: توسعه و پیشرفت‌های بشر نه تنها باید پاسخگوی نیازهای کنونی باشد بلکه باید نیازهای نسل آتی را نیز پاسخگو باشد، به عبارت دیگر، توسعه بشری باید پایدار باشد، سازمان ملل با ایفای نقش جهانی خود، تلاش‌های جهانی را برای عینیت بخشیدن به ایده و مفهوم توسعه پایدار هدایت می‌کند.
بنا به گفته وی یکی از نقاط عطف چشمگیر و مهم در رسیدن به توسعه پایدار این بود که سال گذشته با برگزاری کنفرانس سازمان ملل درخصوص توسعه پایدار یا اصطلاحاً (Rio+20) پایه‌گذاری شد که 20 سال پس از برگزاری اولین کنفرانس در همان شهر برگزار شده بود؛ یکی از نتایج اصلی کنفرانس Rio+20 این بود که همه کشورهای عضو برای شروع فرایند توسعه پایدار توافق کردند به همین منظور شعار روز جهانی دریانوردی سال 2013 «توسعه پایدار: نقش IMO پس از Rio+20» انتخاب شد.
دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی در بخش دیگری از این پیام آورده است: زنجیره توزیع جهانی، یکی از عوامل اصلی در پیشرفت‌های آتی به‌شمار می‌رود و مکانیسم پیچیده‌ای است که امکان اقتصاد وابسته به داخل امروز را به یک اقتصاد جهانی فراهم می‌آورد، بخش دریایی نقطه اتصال اصلی و حیاتی در این زنجیره است.
بنابه گفته وی بخش حمل و نقل دریایی به عنوان تنها روش حمل و نقل جهانی، مقرون به صرفه و قابل اطمینان برای حمل انرژی، مواد غذایی و محصولات صنعتی، عامل تعیین‌کننده‌ای در توسعه پایدار محسوب می‌شود و سیستم حمل و نقل دریایی باید مطمئن شود که توسعه در بخش دریا به‌صورت پایدار باشد؛ منظور من از توسعه پایدار در صنعت کشتیرانی، نه تنها عملیات کشتی‌ها بلکه همه فعالیت‌هایی که برای حمایت از کشتیرانی مهم هستند را در بر می‌گیرد فعالیت‌هایی نظیر راه‌اندازی سیستم‌های مدیریت ترافیک دریایی و سیستم‌های ارتباطات جهانی، بنادر و حمل و نقل چندوجهی که همه از اجزای این صنعت چندجنبه‌ای هستند.
در ادامه این پیام آمده است: همچنین خدماتی نظیر ساخت و طبقه‌بندی کشتی، ثبت و مدیریت کشتی، ‌سرمایه‌گذاری، تعمیر و بازیافت کشتی، ‌آموزش دریانوردان، ‌همه از اجزای این سیستم هستند؛ همانطور که سایر عملیات مانند خدمات جستجو و نجات، امنیت دریانوردی، گارد ساحلی و مؤسسات مجری قوانین دریانوردی و بسیاری دیگر از اجزای آن هستند و همه آنها باید در تعیین و حصول به سیستم حمل و نقل پایدار دریایی نقش خود را ایفا کنند.
بنا به گفته وی سیستم حمل و نقل دریایی به سه ستون توسعه پایدار، یعنی اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی کمک می‌کند اما سؤال اینجاست که چگونه می‌توان مفهوم سیستم حمل و نقل دریایی پایدار را به یک واقعیت قابل لمس تبدیل کرد؟ اولین گام این است که زمینه‌های وسیعی که دربرگیرنده پایدار بودن است را تعریف و تبیین کنیم، ایمنی، حفاظت محیط زیست، عملیات کارآمد، امنیت و حفظ منابع از جمله حوزه‌هایی هستند که باید بر روی آنها تمرکز کنیم.
‌کوجی سکیمیزو در بخش دیگری از پیام خود آورده است: من و همکارانم در دبیرخانه IMO(سازمان جهانی دریانوردی)، با شرکای صنعت دریانوردی و دیگران در خصوص مفهوم سیستم حمل و نقل دریایی پایدار کار می‌کنیم، در روز جهانی دریانوردی، از همه کشورها و سازمان‌های عضو و علاقه‌مند دعوت می‌کنم این موضوع را در قالب سمپوزیومی به بحث و گفت‌وگو بگذارند این ابتکار و پیشنهاد، سهم من در جشن روز دریانوردی امسال به حساب می‌آید.
بنا به گفته دبیر کل سازمان جهانی دریانوردی از آنجا که سیستم حمل و نقل دریایی برای توسعه پایدار و رشد آتی اقتصاد جهانی ضروری است، IMO بصورت پیشگام این موضوع را از طریق وضع استانداردهای جهانی مناسب، ارتقا همکاری‌های فنی و اتخاذ سیاست‌های ضروری ملی حمل و نقل دریایی و تعیین چارچوب‌های لازم برای یک سیستم حمل و نقل دریایی پایدار دنبال می‌کند؛ موضوع توسعه پایدار، نگرانی ما را از دو جهت، هم در زمینه ظرفیت لازم برای سیستم‌های طبیعی زمین و هم چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که بشر با آن روبروست را بر می‌انگیزد.
وی در پایان این پیام آورده است: شعار روز جهانی دریانوردی امسال(توسعه پایدار: نقش IMO پس از Rio+20) بر اهمیت سیستم حمل و نقل دریایی تأکید می‌ورزد و فرصتی را برای بحث و گفت‌و‌گوی بیشتر در این خصوص فراهم می‌آورد.
در پایان این مراسم 120 نفر از دریانوردان نمونه ارگان‌های بخش‌های مختلف دریایی استان تجلیل شدند.
 مراسم روز جهانی دریانوردی همه ساله در هفته نخست مهرماه به مدت یک هفته در سراسر کشور با حضور تمامی ارگان‌های لشکری و تخصصی حمل و نقل دریایی، محیط زیست دریا و سایر دست اندرکاران دریایی بندر شهید رجایی برگزار می‌شود.

تعداد بازدید: 787 ،    
  
کلیدواژه ها: روز جهانی دریانوردی - بندر شهید رجایی


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار